- Buenos días

God Morgon gott folk!
Här sitter jag åter igen framför denna djävulska maskin och försöker få saker och ting gjorda, men iiiiiicke!! Blogge, bilddagboken och facebook går ju så klart före?
Men igår innan jag kröp till kojs blev den hel del skrivet angående empirismen, så nu vet jag iallafall att arbetet blir minst 7 sidor, det är ju skönt att veta iallafall^^

" Kunskap och därmed också vetenskap ska alltså enligt Locke bygga på sinneserfarenheter. Vi tycker till exempel att människor är vackra och fula, luktar illa eller gott samt är trevliga eller otrevliga. Vetenskapen ska därför befatta sig med de primära (det vill säga det mätbara) egenskaperna i tillvaron och bortse från de sekundära (de som är beroende av den som förnimmer).

Kritik angående det här kan riktas då enligt den empiriska kunskapsteorin kan man inte med säkerhet säga någonting om det som man inte direkt erfar och att det finns föremål som är oberoende av vår förnimmelse av dem är inte någonting vi kan erfara. Han som kom med den här kritiken kallas Berkeley. Berkeley menar också att pågrund av det här förutsätter en empirisk ståndpunkt att det att något existerar är detsamma som att någon förnimmer det.

Här leds då till frågan ifall något som ingen förnimmer upphör att existera?"

Det här, det är sjuukt djupa grejjer, och inte är det specielllt lätt att förstå?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0