- Snyggaste bilden ever eller?Daddy goes Rambo? xD

- Tisdag vare idag ja...

Hejsan hoppsan!!
Idag har det jobbats minsann, från 07.45 - 16.00. Usch det var jobbigt, men rätt kul ändå. Alla är så snälla och det är trevlig stämning tycker jag. Sedan kanske det kommer en del rötägg i andra sidan luren ibland, men det får man ta...
Jag lyckades även spruta ner mig med desinfektionsmedel och jag gjorde rent tangentbordet med en tops, fy så äckligt det var!!
Utanför entrén stod sötis och väntade på mig, vi åkte hem och fikade för att sedan invänta att han skulle iväg och jobba. Jaha, kul att man jobbar i skift xD
Nu är jag trött som en mört som har simmat bört typ...men jag tänkte att kanske tar jag mig en motionstur innan andra avenyn sen. Vi får se!!

- Viernes

Ja, jag är väl medveten om att det är ett himla tjat här i bloggen om denna nedrans hemtenta eller vad det nu ens är för något? Men det är endast för att det är så nedrans tråkigt så jag tror att ja svimmar....
Tänkte göra klart 95% nu iallafall innan jag kryper till sängen.

Staden med Leils blev idag, mycket mysigt och välbehövligt. Vi åt sallad, fikade, såg på dans och åt glass medan vi såg på solnedgången, How romantic? haha

Nu har jag bara grymt ont i min höger arm, why? Kan inte lyfta den rakt fram, bara rätt ut från sidan. Pappa tror jag har musarm, men det tror nog inte jag, eller? Det är synd om min arm!!!

Nu blire seriöst skrivande om metodval!!
See ya!!

- Buenos días

God Morgon gott folk!
Här sitter jag åter igen framför denna djävulska maskin och försöker få saker och ting gjorda, men iiiiiicke!! Blogge, bilddagboken och facebook går ju så klart före?
Men igår innan jag kröp till kojs blev den hel del skrivet angående empirismen, så nu vet jag iallafall att arbetet blir minst 7 sidor, det är ju skönt att veta iallafall^^

" Kunskap och därmed också vetenskap ska alltså enligt Locke bygga på sinneserfarenheter. Vi tycker till exempel att människor är vackra och fula, luktar illa eller gott samt är trevliga eller otrevliga. Vetenskapen ska därför befatta sig med de primära (det vill säga det mätbara) egenskaperna i tillvaron och bortse från de sekundära (de som är beroende av den som förnimmer).

Kritik angående det här kan riktas då enligt den empiriska kunskapsteorin kan man inte med säkerhet säga någonting om det som man inte direkt erfar och att det finns föremål som är oberoende av vår förnimmelse av dem är inte någonting vi kan erfara. Han som kom med den här kritiken kallas Berkeley. Berkeley menar också att pågrund av det här förutsätter en empirisk ståndpunkt att det att något existerar är detsamma som att någon förnimmer det.

Här leds då till frågan ifall något som ingen förnimmer upphör att existera?"

Det här, det är sjuukt djupa grejjer, och inte är det specielllt lätt att förstå?


- Jueves, 23 de Abril

Det går så tröööögt. Det är så tråkigt att plugga och det finns ju såå mycket roligare saker att göra!! Typ som att logga in och ut på facebook och bilddagboken, chatta på msn och uppdatera bloggen onödigt många gånger eftersom att ingen läser ändå. Men, det spelar ingen roll för det är fortfarande hundra gånger roligare än att skriva på hemtentan. Herregud, jag har ju hela helgen på mig. Vem tror jag att jag lurar? Som om jag kommer sitta då lr? Neej den ska vara klar imorgon, innan jag träffar Leils, annars...Annars blire inga tomater i salladen på Melkers!! Just det!!

Okej, jag har trååkigt som fan, kanske märks? Men vet ni, det körde in en militär i grannens mur/häck xD stackarn. Mamma påstår att han körde i typ 70-80 km/h och tänkte svänga utan att bromsa, Pooof! sa det...och mamma var snabbt ute och skällde ut pojken i militärkläder!! Dåligt, man kör inte så fort i villaområden faktiskt!

Lite action sker trots allt även på Kroppkärr, tro det eller ej mina vänner. Det är lätt att tro att området här nere på Söder bara består av gamla pensionärer som snart får luftas ut ur deras gamla boningar, eller små barn som även de måste bäras ut för att de inte har lärt sig att gå än. Nej, riktigt så är det inte, lite biltjuvar finns det också...bam bam.

Nej man kanske skulle gå upp och göra sig en hårdmacka med kaviar på, Kalles randiga för att vara exakt, mums!! Törstigare kommer man dock blir, tror det sitter psykiskt. Vi har stopp i ledningarna i köket och jag har väl aldrig varit så sugen på vatten som nu?? Märligt!!

That´s it for so long, bye my true friends<3

- Come to an end

'I`ve'always been the kind of girl that hid my face
So afraid to tell the world what I've got to say
But I have this dream 'bright' inside of me
I'm gonna let it show
It's time
To let you know, 'it`s' to let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Do you know what it's like to feel so in the dark?
To dream about a life where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only wayKänner mig bara så fruktansvärt tom just nu...

- Pluggish fy sjutton!

1.      Formulera en problemställning som ni har för avsikt att arbeta utifrån under nästa delkurs.


"Turism ska vara till för alla och alla ska kunna ta del av den, på ett eller annat sätt. En del människor lider av någon form av funktionshinder eller handikapp, som kan göra det svårare att delta i vissa aktiviteter och kanske gör det svårare att åka och besöka olika turismattraktioner. Självklart borde det vara en självklarhet att även de som har ett handikapp ska kunna göra vad de vill utan att något ska hindra dem. Jag har tänkt studera och se ifall det finns en problematik i att anpassa kulturarv eller en K- märkt byggnad efter handikappade med funktionshinder. Är det möjligt att bygga tillexempel ramper och montera in liftar på en anläggning som ska bevaras i ursprungs skick. Hur mycket får man ändra i en sådan byggnad, och skulle en sådan anpassning anses som en ombyggnation av byggnaden?


Mitt tillväga gångsätt kommer bli att studera befintliga texter kring ämnet kulturarv och se ifall det står något där om sådana här typer av anpassning. Dessutom kommer det bli nödvändigt att genomföra en eller ett flertal intervjuer med personer som är insatta på handikappsanpassning och kulturarv.


Varför jag har valt just det här ämnet är för att jag är intresserad av ämnet och för att jag tycker att alla som vill ska kunna ta del av det de vill. Därför vill jag ta reda på hur man tänker i sådana situationer när något behöver anpassas för handikappade och som kanske inte är lämpligt att ändra på som till exempel en K-märkt byggnad. Jag vill se ifall det är möjligt att anpassa allting, eller om det helt enkelt finns saker som inte lämpar sig för de med ett funktionshinder."

Jeeey, en fråga klar av 5 möjliga!! Töligt bara att det är den lättaste av dem alla som är avklarad och att jag nu sitter här tvingad till att förklara forskningsprocessens olika faser och rikta kritik till de olika vetenskaps traditionerna....Jo, men det är roligt, snart kommer mamma hem med en pizza och då blir det förhoppningsvis ännu roligare.
Där kom hon, nu blire till att ladda upp batterierna för att sedan återgå till metodvetenhet och annan jävulskap!!

So long lovers!!


- Jag förstår inte

Alla har vi våra upp och ned gångar, right? Det känns inte bra, och det känns inte bättre när den ena inte vill förstå, eller, jag vet inte vad det är.
Alla bråkar ibland, nästa iallafall. Det är färre som håller sams hela livet än det är folk som bråkar. Så tror jag iallafall. Däremot när det bråkas mer än man är sams och har glada miner, ja, då kanske man ska börjar fundera på vart felet ligger?
Är man rädd för att inta konflikter ska man heller inte vistas utomhus, överallt riskerar man att stöta på en konflikt, om än i olika omfattningar.
Jag vet inte vad jag ska göra eller säga, men det svider. Det svider som fan, det gör ont...
Det gör ont att höra vissa saker...vad är det som säger att allting måste förändras? Det blir väl vad man gör det till, och om förändringar nu ska ske kan man väl iallafall ge en förvarning. Hur ska man annars veta? Hur ska man veta när det ena duger och det andra inne, när det är okej att höra av sig och när är det inte? När finns det tid och när finns det inte?
Jag måste vara helt dum i huvudet, men jag måste ha missat linjen som vi tydligen passerat. Linjen som sa att nu krävs det avstånd...eller var det rent utav en STOP skylt som stod i vår väg?


- Trött!

Ibland blir man bara så less på allting....typ som nu...jävla skit säger jag bara!!

- Nedrans förkylning!

Jag är så trött, och nu börjar jag bli äkta irriterad på min förkylning som har tagit ett järngrepp över mig. Fy!! Vill ju bara bli frisk, frisk FRISK!!
Kan inte påstå att dagen har varit vidare lång heller då jag mest har vilat bort den, sett på TV och så vidare, sköönt! Neej men vad ska man säga. Jo, jag måste verkligen sätta mig ner och börja skriva på min idé till uppsatsen, inne imorgon ska den vara, hjeelp!! Whaaa!!

- Söndag

Helgen är över. Poff sa det så var den över, jäkla skit. Inte blev man frisk heller, snarare tvärtom typ. Host host, och tjock som ett såll i halsen/ansiktet. Bläää på det.
Inte sover man bra heller, Fritzon höll på att bli galen på mig i natt för att jag gnydde hela tiden xD precis när jag somnat skriker han åt mig att vara tyst, oops förlåt. Hemskt det är när man varken är medveten eller kan styra saker man gör. Det slutad med att han lämnade mig ensam och gick ut och la sig i TV rummet, usch :( lite dum kände man sig ju.
Tror att det blir att gå och lägga sig snart för jag är trött precis som jag har varit heeela dagen.
Nu är det väldigt mycket klagning från min sida här, men vad tusan. Ja, jag tycker faktiskt synd om mig själv just nu!! Buhuhu


Vi kör en gamal bild på det;D

- Tankar om hosta

Idag har jag jobbat. Det gick rätt bra ändå för att vara halvt stumm, men rösten repade sig där på slutet, det var skönt. Dock har jag ägnat hela kvällen åt att hosta. Och då menar jag verkligen hosta, hosta och Hosta!! Tror seriöst att lungorna ska vända sig ut och in snart, Aj typ? Nej men det är vedervärdigt, fy sjutton för hosta, känns som om jag ska kvävas emellan åt. Det som är bra är ändå att jag tror att det inte smittar...skönt för Fritzon och alla andra iblandade och som både har direkt och indirekt kontakt med mig.
Jag känner igen hostan får förra året. Då gick ett revben, snälla gud säg att det inte händer i år igen, och sen höll jag på att kvävas av en kanelbulle på Royal. Emma vet vad jag talar om, tycker synd om de som var på dejt som fick stå ut med en flämtande mig i sitt synfält xD
Emmas kommentar var rätt bra också den gång:
- Tror du skulle passa bra i kort hår faktiskt...
- Host, host, tack typ, jag får ingen luft här men annars så;D SÖööööt du var då! xD haha
Det var kul!
Ändå känner jag inte för att återuppleva just den händelsen, vill faktiskt inte dö på grund av en host attack ELLER en kanelbulle....

- Självständig torsdag

Jag vet inte om jag vill påstå att saker och ting har löst sig när det kommer till en del saker. Dock kan jag säga att det känns en aning bättre, samtidigt som det känns så fruktansvärt jobbigt. Men jag ska klara det här, jag ska fixa mina intervjuer på egen hand och jag ska ro det arbete i land alldeles ensam...det är bara att önska mig lycka till!

Jag är fortfarande sjuker, men det kanske börjar bli lite bättre. Tjock i halsen, och dålig röst, men jag ska upp och jobba imorgon. Att prata i telefon i 5 timmar när man har ont i halsen är den bästa medicinen? Say whaaat!?

Jag saknar min sötnos också, nu när man känner sig lite uschlig vill man ha en trygg arm att ligga på, men ack, den armen finns på Postterminalen hela natten. Trååkigt! Men den kanske dyker upp som ett brev på posten imorgon? haha så fyndig jag är ibland, helt sjuk.

Jag önskar att det var helg nu så att jag fick ta igen mig lite. Det är typsikt att den värsta veckan på flera månader ska infinna sig samtidigt som herr och fru bacilusk!! Dålig planering måste jag säga.
Lugn och skön helg är varmt välkommen!

God natt alla söta!

- Onsdag

Jag trodde bestämt att jag var på bättringsvägen, men det var nog bara Iprenen som spelade mej ett spratt. Var iväg och red och kände mej en aning hängig. Nu har musten gått ur mej och jag vill verkligen inte sitta här och skriva, och jag vill verkligen inte skriva en B-uppsats snart.
Jag har ont i halsen och jag hostar...lite hungrig börjar jag faktiskt bli dock, kors i taket, en glass och två mackor på hela dagen är inget att hänga i julgranen....

"I boken skriver Jules Verne om hur jorden bara blir mindre och mindre. Med detta menade han att det blir lättare att transportera sig och på så vis kortas restiden och jorden blir på ett sätt mindre. Samtidigt som jorden krymper på grund av infrastrukturens utveckling blir också jorden större, då vi lättare kan utforska områden vi inte kunnat förut och som vi kanske inte visste fanns.

En annan anledning till att jorden kändes mindre kan bero på att de brittiska kolonierna spred sig över hela jordklotet, vilket gjorde att en liknande kultur bildades på fler ställen i världen och människor kunde känna igen sig där. Idag sker en liknande process även om vi idag inte pratar om större makter som tar över andras mark och bildar kolonier, utan idag kallar vi det för turism. Turismen bildar platser som i princip bara finns till för just turister, platserna anpassas för turisternas behov och önskemål, som bland annat Grand Canaria i Spanien, där skandinaver åker för att njuta av solen och bland annat äta svenska köttbullar."

Detta var ett litet utdrag från mitt senaste verk, ett PM och vetenskapstraditioner och romanen Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne...jag är så less på detta. Skoltrött kan hända?


- Sjuk på en tisdag?

Usch, jag har gått och blivit sjuk...sjutton vad tråkigt! Kände mig hur pigg som helst igår, och så poff innan jag gick och la mig fick jag känslan av att ha svalt en taggbuske, aj?! Nu sitter jag här med feber och igen täppt hals, det är inte rättvist!!'
Jaja, jag ska försöka ta det lugnt, och så ska jag skriva på arbetet som ska vara inne på torsdag, och neeej vad trååkigt!
Jag tycker nog lite synd om mig själv nu faktiskt, tror att jag ska gå upp och dricka ett iskallt glas vatten, mums!!

Inga pussar idag inte, idag blir det bar Heeejdå!;D

- Lååång fredag

Fy fan vad låg jag känner mig, sitter här med blött hår och pallar inte göra något åt det. Ärligt talat, vad är det för fel? Nej, jag är inte på humör för något alls just...why? Tråkigt jue!!! Nej, nu jäklar ska jag gå och ta i tu med mitt liv, vilket i praktiken innebär: Blåsa håret, äta mat och set The hills xD

- SM-guld

Ja, det blev ju SM-guld tillslut, vilket nog inte har undgått någon. Lite sen med uppdateringen där;D
Det blev en sväng ner på stan på onsdagskvällen, och igår var det ju torget som gällde. Kul...

Följde med ut till Vålberg och sov där, men det blev att gå upp tidigt då, någon skulle till Jönköping och se på bilar, behöver jag tillägga att jag då valde att stanna hemma?^^

Hursomhelst, jag har odlat fram ett 6-pack, upptäckte det igår, *stolt*, dock i en väldigt svag nyans och man måste beskåda detta på nära håll, men vad gör man inte haha

Idag är jag jätte trött, känns som om jag kan sova och sova, slappis dag blir. Sedan ikväll vet jag inte hur det blir, är inte så taggad på att åka någonstans själv så vi får se om jag hittar nått sällskap att haka på, annars går väl talang 2009 på Tv....som sagt, vad gör man inte??

Adjöken!

- Onsdag

Det är slutspelsfinal i hockeyn och Färjestad har chans på guld, och här sitter jag. Fasiken, jag har verkligen inte nerver för sånt här...det är läskigt.
Jag skakar i alla mina muskler iallafall ben och armar. Fick rida polacken idag, han är så söt, gulligull. Grymt jobbig var han dock, inte lätt att utbilda en häst när man är under utbildning själv, eller ja, det är ju inte svårt, men det är jobbigt, galet jobbigt. Mina beningar fick iallafall känna att de lever.

Det är synd ifall Färjestad vinner, för jag har druckit en corona, ingen bilkörning här inte,ingen tutning på stan:(
Synd...fast nu ser det lite mörkt ut ändå dock, 2-1 och HV ligger på som bara attan. Nej nu blev det 3-1 härligt!

Stackars älskling som jobbar natten, hela natten låång, dumming där...bättre planering till nästa år;D hihih

Puss på alla!<3

- Grattis Pernilla!Herregud vad tiden går fort, känns inte som det var ett år sedan du fyllde 19:O haha ja, jag vet att det var igår du fyllde, så jag ber om ursäkt för sen uppdatering. Hoppas du hade en underbar födelsedag igår ändå =D Hipp, hipp: HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

- Ett inlägg från Växelhäxan

Hejhej alla glada helgfirare!
Här sitter jag på jobbet och väntar på att tiden ska gå. Nej, riktigt så illa är det kanske inte, det är lite mysigt faktiskt, dricker te och tittar på tv, och surfar och små pratar, men lite segt börjar det kanske bli.
På 3 timmar och 52 minuter har jag svarat på 45 samtal och tryckt hela 1222 tangenttryck, det ni, det är grejjer.
Ni där ute i blogg världen är också väldigt dåliga på att uppdatera, tänk på stackars mig som behöver lite spännande läsning i form av helguppdateringar från vänner, skärpning!!;D

Två timmar kvar snart, då ska jag ringa Bloomieboy och Jossiepossie, kanske har dom något lurt ihop? Kanske är bäst att passa sig...haha sötnosar, ni får göra vad ni vill så länge ni tillhör mig, typ?! Eller något i den stilen...
Ja, lite övertrött är jag, nu har jag lagt ut en sökning hoppas han snart ringer till mig, så att sökare blir nöjd

Ha en trevlig söndags morgon!<3

- Grattis käre brorIdag bli min lilla "Lillebror" 17 vårar, kortet är visserligen från förra året, men vem bryr sig? Grattis iallafall =D

RSS 2.0