- Garlic på en Lördag!

Jag har vitlök i pannan. Mums, det är grejjer det!!
Nu snart ska jag bege mig till mitt rum och röja lite, bädda sängen och så vidare innan lille Ulle kommer. Sista gången jag kommer se henne innan jul *snyft* hemskt!
Jaja, det är bara ett halv år tills dess. Det går fort. Och Sara kommer jag inte ens att hinna träffa..buhu!!

Men städa på rummet blir, med tanke på att jag kommer vara borta i över en vecka, kan det kanske vara kul att komma hem till ett något så när fint rum? JAA

Ska väl hinna packa också, *suck*, jag gillar inte att packa. Har alldeles för mycket att göra idag för att sitta här.

Kyss och smek, rumpstek! (ett omoget uttryck från en ack så omogen människa ;D, men vet ni, jag är stolt över att vara omogen!!!!)

- Krönika "Nej är ett nej.."

Nej är ett nej, och inte ett okej!


"Nej jag vill inte!" är ett uttryck som borde beaktas med respekt. Men ofta läser man i tidningar om unga tjejer som blivit våldtagna mot sin vilja. (Klart att de har, annars kallas det ju inte för våldtäkt, men ändå uttrycker man sig just med "mot sin vilja".)  Dessutom får tjejerna självklart skylla sig själva, eftersom att de klätt sig utmanande, eller inte gjort tillräckligt med motstånd.

   Men vad är då "inte tillräckligt med motstånd"? Räcker det inte med att säga" Nej!"?

   Nej, tydligen inte. För nej kan ju betyda att du kanske ändå vill innerst inne? Du kanske vill så småningom? Ett "nej" betyder alltså att du egentligen är med på det.

   Enligt vem kan man då fråga sig? Det finns några kostymsnubbar ute i landet som ställer konstiga frågor vid rättegångar, och andra tillfällen, efter en anmäld våldtäkt. Klädseln är en viktig fråga. Var du klädd på ett utmanande sätt? Var du berusad? Gjorde du motstånd? Vickade du på höfterna?

   Vad spelar det för roll? Vilken betydelse har det om du bar en kort kjol, en urringad tröja, eller hade lite alkohol i blodet? Du sa trots allt: "Nej, jag vill inte!". Det finns inte en enda person som har rättigheten att antasta någon annan, bara för att kjolen slutar över knäna eller att alkoholen satt sina spår. Jag menar, vem ställer frågan hur killen var klädd, och hur mycket han hade druckit?

   En kille kan gå klädd i kortbyxor och bar överkropp utan att någon påstår att han klär sig utmanande, och han får bli hur full som helst. Visserligen är det kanske en aning svårare för en tjej att förgripa sig på en kille, men skulle det mot all förmodan hända, skulle ingen ifråga sätta klädseln.

   Som tjej läser jag med ett bekymrat veck i pannan tidningarnas artiklar och reportage. Alltför ofta hör man talas om våldtäkter, och alltför ofta beskylls tjejen. "Det var hennes eget fel! Hon var ju full!"

   Killar borde skämmas över sig själva för att de hör till könsrollen "man". Alla dessa idioter som tydligen inte kan kontrollera sin sexuella drift, utan bara kastar sig över första bästa och börjar jucka okontrollerat. Okej, man ska inte dra alla över en kam, men det är svårt att låta bli när det idag ser ut på det här viset. Det är lätt att få bilden av hur alla killar beter sig som djur så fort de ser en tjej.

   Bilden som många unga tjejer möts av, när de läser om hur killen slapp lindrigt undan för att tjejen var full, är något som jag också oroar mig för. Det leder självklart till att många inte vågar berätta om händelserna de varit med om. Bara för att du inte hade jeans med hög linning och hänglås, gick som en robot och endast druckit vatten hela kvällen, får du faktiskt skylla sig själv. Förbannad är vad jag blir. Förbannad är vad jag kommer att fortsätta vara, ända tills

killar och män har lärt sig att kontrollera sig själva, och har accepterat att ett "NEJ" är ett "NEJ" och inte ett "okej".


 


- Fredag

En konstig dag.
En lååång dag.
En dag med inte allt för många händelser...
Efter en natt med lite sömn, blev jag väckt av min käre far kvart över sju på morgonen. Han ville ha skjuts till Forshaga. Jaha, det var bara att kliva upp och sätta sig i bilen det. Vägen hem sedan, var nog den längsta på länge. Jag trodde ärligt talat att jag skulle somna flera gånger. Inte så konstigt kanske.
Väl hemma la jag mig och sov. Somnade som en stock och vaknade åter klockan 13.05. Mamma trodde att jag hade avlidit. Har nog aldrig sovit så djupt tror jag.
Upp och hoppa. Iväg och handlade med mamma. Sedan blev det städa av i Monicas lägenhet. Apelsinolja är inte att rekommendera för känsliga luftrör!!
Sedan hem, och nu sitter jag här.
Vet inte ifall jag ska skratta eller gråta. Har mått bättre, har väl kanske mått sämre också. Imorgon måste jag packa. Vet inte om jag är så vidare pepp på detta. Men det är kanske lite sent att dra sig ur nu.
När jag väl kommer hem, kommer nog mycket kännas annorlunda. Jag gillar inte förändringar. Inte sådana som kan bli sämre i alla fall.
Jaja, så är livet. Bara att acceptera!

Adjö!

- ...!!Jag orkar inte med det här. Varför, varför, varför!!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Världen är värdelös?

Världen är orättvis. En del har mycket tur mest hela tiden, och en del har mindre tur. Jag ska inte säga att jag aldrig har  tur, men just nu tycker jag nog att det mesta verkar gå emot mig.
Jag försöker verkligen, men det vill sig tydligen inte...

Jag kan tyvärr inte vara glad för din skull idag, och kanske inte imorgon. Men en dag kommer jag bli det, men just nu är jag för bitter och alldeles för egoistisk för att kunna vara det....tänker väl bara på mig själv som vanligt?

Det finns en sak, som jag är dödligt rädd för. Det är att bli ensam. Då menar jag inte, ensam i den bemärkelsen då man är ensam hemma, eller så, utan att bli ENSAM. Svårt att förklara det där men en del kanske förstår vad jag menar.
När folk inte förstår hur man känner, och när folk inte längre kan hjälpa en. När man är själv, med sig själv, och det endast är en själv som kan lösa problem.
Invecklat värre, svårt att förklara, och jävligt jobbigt. Knappt så att jag själv förstår.
Det känns som om folk försvinner, packar sina saker och lämnar stan för alltid. Känns som om kontaktnätet bara krymper och krymper. Det känns hemskt.

Jag hatar känslor som känns jobbiga. Känslor som gör en allmänt deprimerad, ledsen, bitter och ja, allt möjligt. När det känns som om allt kan kvitta, som om det inte spelar någon roll längre, som om det vore bättre att dra något gammalt över sig och försvinna. När allt känns hopplöst, värdelöst och allmänt jävligt!!
Det är de gånger som man kan råka göra saker som man förmodligen kommer ångra efteråt. Säga fel saker, som kan göra saker som inte är positivt. Det kan uppstå obehagliga och jobbiga situationer...

Jag tycker inte om mig själv idag. Idag kan jag gå och försvinna....

- Onsdag

Hej hopp i galopp!
Ja, vad ska man säga. Anmäld arbetslös, varit på två kurser som ska förbättra mina chanser att få ett arbete. Haha, ärligt talat. Det där stället är nästan skrattretande. Människorna är bittra och irriterade, klär sig som hej kom och hjälp mig, och det verkar som om de har varit arbetslösa hela livet. Om det bara vore så att det var de som jobbade som gnällde, men när de "intagna" börjar gnäbba med varandra, ja, alltså man vill bara lägga sig på golvet och garva. Oh my God!!
"Intagna" är faktiskt ett bra ord, för det känns som ett fängelse, steril och tråkig miljö, människor som blänger argt och man får inte boka om tider om det inte är så att du ska jobba. Men hallå, om jag har ett jobb, vad gör jag då på arbetsförnedlingen!?
Nej, jag ska inte klaga. Det är säkert jätte bra och så....eller?

Livet känns okej, men jag vill till Stockholm!! =D hihih

--------

If we were a movie, you'd be the right guy,
And I'd be the best friend that you'd fall in love with in the end.
We'd be laughing, watching the sunset,
Fade to black, show the names, play that happy song.

- No future

Det är dagen före midsommarafton och regnet öser i princip ner. Paniken över framtiden börjar komma krypande. Bara tanken på att inte ha något att göra till hösten ger mig ångest. Varför ska ingenting få vara enkelt?

Igår gjorde jag och Fredrico kusten osäker. Vi åkte mest bil dock, men lite kust fick vi allt se, vädret kunde väl ha varit bättre, men men.
Det var kul och mysigt iallafall.

Alltså, jaha? Jorå, men visst, vi kör på det ;D hare gött!!

------

Vad händer i höst?
-Con el tiempo se verá

Det är över nu!

Ja, uppdateringen suger, men vad ska man säga. Det är liksom inte så att jag prioriterar bloggen.
Hur som helst så är nu studenten och balen över, helt sinnes sjukt. Men det var helt sinnes sjukt roligt också!!
Finns inte så mycker mer att säga.
Idag var jag på arbetsförmedlingen och anmälde mig arbetslös, hell yeah. Fan va gött!!
Och imorgon far jag och Mr Flower till kusten. Olalala =D

Ja, vad ska jag säga mer. Livet som arbetslös är nog inte allt för kul, ge mej ett jobb NU!!

    

Några bilder bjuder jag på iallafall

Puss å kram på er!

- Day before tomorrow

Och jävlar va trött jag blir när hela inlägget försvinner bara så där!!!
Hur som helst så skrev jag att det är dagen före den STORA dagen. Jag har skurit mig på benen, och använder rosa HelloKitty plåster, och att jag har sträckt mig i ryggen.
Förutom allt det där, så ser jag fram emot imorgon.
Nu ska jag fixa håret!!

För jag ska ta studenten!

- Sammanfattning

Här sitter jag med massa skumgummispolar i håret. Känner mig grymt snygg alltså. En kanon fin dag har det minsann varit. Började i museieparken med flickorna grus^^ Leila och Ullis. Åkte sedan hem till mor och far och käkade pizza. Vi skulle ha grillat först men eftersom att deras beräkning på 6 personer slutade med 3 ansåg de att vi skulle ta pizza istället. Inte mig emot, mums mums.
Därefter blev jag medbjuden ner till stan, med dom stora. Ida bangade inte. Satt i hamnen och lyssnade på en tråkig trubadur, och skrattade åt en torr svensexa xD Jisses!!
Men det var trevligt.
När de stora sedan bestämde sig för att dra till stockfallet, fick Ida nog och cyklade hem till vovven. En lång promenad i sommarnatten blev det, härligt härligt.
Sedan fick jag den brilljanta idéen att prova att locka håret, så nu sitter jag här.
Frågan är nu denna...kommer jag kunna sova?

Svaret kommer imorgon!!
Nu ska jag gå och slåss mot finnarna på ryggen!! Önska mig lycka till!!

- Fredag

Nationaldag, och solen skiner. Härligt. Om en vecka kommer det säkerligen regna. Skulle inte förvåna mig om man säger så.
En tur på stan blir det med Leila och Ullebulle, trevligt. Jappjapp!!

- Söndag

Vädret är varmt, och grymt härligt. Idag har jag provat på att åka MC, det var grymt scary, men jag lever och det är alltid något ;D Städat lite har också hunnits med.  En lååång cykeltur med den där Blom blev också. Mysigt, jora!
En tekopp utspilld över hela altanen och mobilen, jo jag tackar jag.
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 00.20 så att Step up kan börja, fy så bra den filmen är. Rysningar jo tack, och är han inte snygg så säg? Jojomensan!!!

God natt på er alla som ska sova, och så vidare

- Lördag

En ur mysig kväll i Kil. Halv sex tog jag bilen, hämtade upp Ulle, och sedan bar det iväg till Mon. Där mötte vi upp Linn och Sara, och två andra. Bland annat allas Marie Båt ;D
Ut i skogen gick vi och fram till en höjd kom vi. Utsikt över Fryken, och uppeldning av gammla skolarbeten blev det. Grillning, prat och kubb hanns med också så klart. Sedan drog vi på raggar runda i Kils centrum, köpte glass och blev åskådare till en "spykavalkad" USCH. Det luktade fisk också!!

Varm och mysig kväll, ända tills man kommer hem och möts av två apraka föräldrar. Seriöst, jag får typ ryck på dem. Pinsamma jävlar alltså!!!
Jaja, någon måste ju vara det med....

Har stora funderingar på att hoppa i säng nu. Är trött trött, och väldigt trött!!

Puss och kram från mig!

RSS 2.0